Olen viettänyt vuoden päivät enemmän ja vähemmän kotioloissa. Musiikki on tuonut iloa elämääni. Michael Jacksonin vanha konserttivideo on katsottuna ja nuoruuden suosikkeja on taas löytynyt Youtuben kautta. Myös meidän perheen nuoret kuuntelevat omaa musiikkiaan kotona ja autossa ja hyräilen huomaamattani nyky suosikkeja.Huomaan, että ei vain Michael Jackson, Elvis, Queen, Rollarit ja Beatles tehneet kunnon musiikkia. Yksi meidän, nuorten ja minun, yhteinen suosikki on Bruno Mars. Jo ensimmäinen kuulemani kappale (Lazy song), jota kuului taukoamatta alakerrasta sai jalkani vippaamaan. Ja jatkoa seurasi, eli Just the way you are tai That’s what I like -kappaleet tarttuivat myös minuun. Tarttuva, melodinen sekä tanssittava soul-, pop-, reggae-, funk- ja rock-vaikutteinen musiikki on paitsi nuorten myös vanhempien mieleen.

Tietoja laulajasta

On vuosi 2010 ja Bruno Mars on julkaissut ensimmäisen albumin toisen singlensä Just the way you are. Single debytoi Billboard Hot 100:lla ykkösenä useamman viikon ja Grenada, seuraava single jatkaa samaan malliin. Molemmat ykkösinä Amerikan lisäksi Australiassa, Kanadassa, Uudessa Seelannissa, Irlannissa, Iso-Britanniassa. Kolmas single The lazy song ei yllä ihan yhtä korkealle, mutta apinavideo on monien, muiden kuin Brunon fanienkin muistissa. Bruno Mars on reilun 10 vuoden aikana noussut yhdeksi tämän hetken suosituimmaksi laulajaksi maailmassa. Albumeja myydään miljoonia ja hänet on palkittu lukuisilla Grammy-palkinnoilla ja jo vuonna 2010 hänet valittiin vuoden parhaaksi miespuoliseksi esiintyjäksi. Vuonna 2018 laulaja-lauluntekijä sai 6 Grammya itselleen. That´s what I like oli vuoden paras laulu, myös vuoden levytys ja vuoden albumi olivat Grammyn arvoisia.

Bruno Mars oikealta nimeltään Peter Gene Hernandez syntyi Havaijilla 8. lokakuuta vuonna 1985. Musikaalisen perheen poika oli pienestä pitäen mukana isän ja äidin esiintyessä. Äiti oli tanssijan lisäksi laulaja ja isä soitti useampia instrumentteja ja vanhempien lisäksi eno oli esiintyvä taiteilija. Perhe lauloi isän orkesterin kanssa hotelleissa turisteille Little Richardin tai Elviksen rock’n’roll kappaleita. Peter pääsi jo 3-vuotiaana laulamaan Elvistä ja pikku Elviksestä tulikin pian yleisön suosikki. Neljän vuoden ajan hän lauloi 5 kertaa viikossa perheensä orkesterin solistina Elviksen lisäksi Michael Jacksonia ja Temptations. Peter opiskeli musiikkia ja oppi soittamaan useita instrumentteja (rumpuja, kitaraa, bassoa, kosketinsoittimia). Kun hän 17-vuotiaana matkusti Los Angelesiin musiikin jatko-opiskeluita varten ajatuksena oli jo luoda uraa ammattimaisena lauluntekijänä, säveltäjänä ja musiikin tuottajana. Ennen soolouran alkua hän työskenteli Motown recordsin kanssa ja tuotti ja sanoitti artisteille kuten Brandy, K’naan ja Sean Kingston musiikkia. Vuonna 2009 hän teki sopimuksen Atlantic Recordsin kanssa ja sai olla mukana tuottamassa tunnettujen laulajien musiikkia. Hän sanoitti muun muassa räppäri Travie Mccoyn Billionaire kappaleen, joka sijoittui 4. Billboard Hot 100 -listalle USA:ssa. Nyt oli sopiva hetki esitellä Bruno Mars suurelle yleisölle.

Albumit

Reilu kymmenen vuotta myöhemmin, nyt vuonna 2021 ja Bruno Mars on julkaissut  3 albumia; joita on myyty 130 miljoonaa kappaletta maailmassa. Doo-Wops & Hooligans ilmestyi lokakuussa 2010, Unorthodox Jukebox joulukuussa 2012 ja 24K Magic marraskuussa 2016 ja reilut 20 singleä (osa yhdessä toisten laulajien kanssa). Hänen 5 lauluaan on päässyt Billboardin 2018 -listalle 600 kaikkien aikojen suurinta laulua. Samana vuonna, kun hän hamstrasi Grammyja uudelleen. It will rain, Count me, When I was your man, Treasure, 24k magic ja That’s what I like ovat monen muun laulun lisäksi tuoneet platinaa. Viimeisinä kahtena vuotena duetot ovat vieneet soolouralta aikaa eli laulajat kuten Cardi B, Chriss Stapleton ja myös Ed Sheeran ovat saaneet tehdä duettoja Bruno Marsin kanssa. Uutta sooloalbumia odotellaan, mutta ennen sitä nyt jo lanseerattu single LEAVE THE DOOR OPEN, joka on ensimmäinen single tulevalta albumilta, bandilta nimeltä Silk sonic, joka on Bruno Marsin ja räppäri Andersson Paakin uusi yhtye. Tuleva vuosi näyttää, mitä uusia Guinnessin ja Grammy ennätyksiä Bruno Mars hätyyttelee eli avataanpa ovi hänelle!

Albumit
Albumit