Calvin Harris on skotlantilainen musiikintuottaja. Hänen tuotantonsa on elektronista tanssimusiikkia. Saatat olla kuullut sellaisia kappaleita kuin “I’m Not Alone” tai “Giant. Hän myös tuotti Rihannan “We Found Love” -kappaleen. Kun artisti alunperin löydettiin, siitä alkoi hänen vauhdikas uransa, jolle ei näy loppua. Katsotaanpa hieman, kuka on mies musiikin takana.

Tie muusikoksi

Calvin Harris, oikealta nimeltään Adam Richard Wiles, syntyi Skotlannissa 1984. Hän kiinnostui elektronisesta musiikista jo varhain ja hän tekikin ahkerasti töitä, jotta saisi kerättyä rahaa musiikissa tarvittaviin DJ-laitteisiin. Hän sai kuin saikin laitteet ja pystyi aloittamaan musiikinteon. Hänen ensimmäiset demonsa ovatkin jo vuodelta 1999. Adamin ensimmäiset singlet julkaistiin demojen äänityksestä kolmen vuoden kuluttua, vuonna 2002. Hän oli tuolloin vasta 18-vuotias ja käytti taiteilijanimeä Stouffer. Hän päätti satsata musiikkiin täysillä ja halusi tavata musiikin suuria nimiä, jotta saisi toteutettua DJ-unelmansa. Hän kokeili Lontoossa asumista vuonna 2003, mutta se osoittautui liian kalliiksi ja palasi takaisin kotiin.

Vaikka elo Lontoossa olikin liian kallista eikä ensimmäinen suunnitelma onnistunut, ei hän vaikeuksista huolimatta lannistunut, vaan jatkoi musiikin tekoa aktiivisesti. Tuolloin MySpace-sivusto oli hyvin suosittu ja hän julkaisi kappaleensa siellä. MySpace tuotti tulosta, sillä hänet bongattiin vihdoin sieltä. Bongaajana oli EMI:n A&R -manageri nimeltään Tommie Sunshine ja levytyssopimus kirjoitettiin hänen avullaan. Tästä alkoi Calvin Harrisin musiikillinen ura DJ:nä ja ensimmäinen pitkäsoitto “I Created Disco” julkaistiin vuonna 2007. Loppu on historiaa.

Albumien menestys

“I Created Disco” -albumi sijoittui oitis UK Albums Chart -listan 8. sijalle ja vuonna 2008 sitä oli myyty kulta-albumin verran eli 100 000 kappaletta. Samana vuonna Calvin pääsi Britannian singlelistan ykköseksi tuottamallaan “Dance Wiv Me” -kappaleella, jonka esittivät Dizzee Rascal ja Chrome. Harris jatkoi kappaleiden tekoa ja hän julkaisi toisen albuminsa, “Ready for the Weekend”, vuoden 2009 elokuussa. Albumi otettiin hyvin vastaan ja se päätyikin oitis UK Albums Chart -listan ykköspaikalle. Levyn singleinä julkaistiin kappaleet “I’m Not Alone”, “Ready for the Weekend”, “Flashback” ja “You Used to Hold Me”. Calvin esiintyi Suomessa vuonna 2012.Harrisin musiikillinen tuotanto jatkui ja hän julkaisi singlensä “Awooga” maaliskuussa 2011. Se oli maistiainen tulevalta levyltä, joka julkaistiin seuraavana vuonna. “18 Months”-albumilla kuultiin mm. yhdysvaltalaista laulajaa Kelisiä. Albumilta julkaistiin singleinä peräti kahdeksan kappaletta. Menestys jatkui vuonna 2013, kun hän teki Ellie Gouldingin kanssa kappaleen “I Need Your Love”. Harris teki yhteistyötä myös Rihannan kanssa ja he julkaisivat “We Found Love” -kappaleen, jonka musiikkivideo palkittiin Grammylla. Calvin nähtiin jälleen Suomessa, kun hän esiintyi vuoden 2013 Weekend Festivalissa.

Harrisin neljäs albumi “Motion” julkaistiin vuonna 2014. Myös se otettiin hyvin vastaan ja sai hyvät arvostelut kriitikoilta. Tältä 15 kappaleen levyltä singleinä julkaistiin viisi kappaletta. Calvin palasi taas Suomeen ja esiintyi vuoden 2014 Weekend Festivalissa. Moni suomalainen saattaa muistaa “Summer”-, “Blame”- ja “Outside” -kappaleiden olleen suuressa suosiossa juuri tuona vuonna. Harris voitti Best Electronic Act -palkinnon vuoden 2014 MTV Europe Music Awardseissa. Calvin kuului myös vuoden 2015 Provinssin esiintyjälistaan. Calvin Harrisin vuonna 2017 julkaistu viides albumi “Funk Wav Bounces Vol. 1” jatkoi edelleen Calvinin vankkumatonta suosiota ja se ylsi myös Suomen virallisen listan ykköspaikalle. Samana vuonna radiokanavia hallitsi “One Kiss” -kappale, jonka Harris teki Dua Lipan kanssa.