8.joulukuuta 1982 syntynyt Onika Tanya Maraj, paremmin tunnettu Nicki Minajina, on varsinainen monilahjakkuus. Laulamisen ja räppäämisen lisäksi hän sanoittaa omat kappaleensa – asia, jonka hän on tehnyt harvinaisen selväksi biiseissään – sekä on usein mukana tuottamassa omaa musiikkiaan. Sittemmin nainen on myös toiminut muun muassa näyttelijänä ja mallina, julkaissut lukuisia kirjoja sekä lanseerannut oman hajuvesi- ja vaatevalikoiman. Vaikka hänen musiikistaan ei pitäisikään, on vaikea kieltää Minajin menestystä innovatiivisena ja ahkerana bisnesnaisena. Vain 1,57 metrin pituisena, Nicki Minajia pidetään pienenä mutta pippurisena. Hän syntyi Saint Jamesissä Trinidad ja Tobagon saarella. Naisella ei ollut kovinkaan ruusuinen lapsuus, sillä hänen isänsä kärsi huume- ja alkoholiongelmista ja Nicki sekä hänen sisaruksensa asuivat milloin kenenkin luona, usein muuttaen paikasta toiseen. Hänellä oli kuitenkin hyvä suhde äitiinsä, vaikkakin luonnehtii kasvatustaan hyvin vapaaksi ilman sääntöjä. Minajilla on sekä vanhempi sisko ja veli että nuorempi sisko ja veli. Kun Nicki Minaj oli viisi vuotias, hänen äitinsä muutti perheensä Yhdysvaltojen New Yorkin Queens-alueelle, joka tunnetaan myös The Bronxina. Molemmat Minajin vanhemmat lauloivat gospelia, joten nuori tyttö kasvoi musiikin ympäröimänä. Hän kuitenkin työskenteli useissa eri työpaikoissa ennen laulu-uraansa keskittymistä – nainen on avoimesti kertonut saaneensa potkut ainakin viidestätoistasta eri työpaikasta huonon käytöksensä takia asiakkaita kohtaan.

Nouseva tähti

Nicki Minajin musiikkia voi luokitella moneen eri genreen – EDM, hip hop, R&B ja pop. Hänen sanotaan toimineen musiikkialalla jo vuodesta 2004, mutta sai julkista huomiota vasta vuonna 2007 jälkeen, kun hän julkaisi mixtape-kokoelmalevynsä Playtime Is Over. Tätä seurasi Sucka Free vuonna 2008 ja Beam Me Up Scotty vuonna 2009, jonka jälkeen hän sai levytyssopimuksen rap-alalla toimivan Lil Waynen levy-yhtiön Young Money Entertainmentin kanssa. Vuonna 2010 Nicki Minaj julkaisi Parhaiten Nicki Minaj tunnetaan hänen nopeatempoisista ja provokatiivisista lyriikoistaan, värikkäästä ja räväkästä tyylistään sekä hänen esittämistään vaihtelevista persoonistaan. Hän kuitenkin nopeasti todisti itsensä musiikkinsa puolesta, osoittaen ettei hänen erikoinen olemus ollut ainoa valttikorttinsa. Minaj on muun muassa ollut ainoa nainen, joka on voittanut BET-palkinnon parhaasta hip hopin naisartistista viitenä peräkkäisenä vuotena. Lähes kaikki tähden julkaisemat sinkut – jopa sellaisetkin kappaleet, missä Nicki Minaj on vain esiintynyt toisen artistin biisissä – ovat saavuttaneet jonkun erikoismaininnan tai Top-listojen kärkisijan.

Rap-musiikin kuningatar

Nickin Minaj on antanut itselleen tittelin rap-musiikin kuningatar (Queen of rap), jonka on tartuttanut muidenkin, muun muassa faniensa ja muiden artistien, käyttöön. Toisaalta naisella on tietty oikeus käyttää kyseistä nimitystä, sillä ainutlaatuisen tyylinsä ja tapojensa lisäksi hän on saavuttanut useita ennätyksiä. Hän on muun muassa ollut ensimmäinen naisartisti, kenellä on ollut yhtäaikaisesti peräti seitsemän sinkkua amerikkalaisella Billboard 100 chart -listoilla. Minaj ei kuitenkaan ole onnistunut välttämään otsikoita lukuisilla skandaaleillaan. Suurin sellainen liittyy siihen, että hänen sanotaan puolustaneen seksuaalirikollisia. Hänen veljensä, Jelani Maraj, on tuomittu seksuaalirikoksesta. Tämän lisäksi Minaj alkoi hiljattain seurustelemaan Keith Petty -nimisen lapsuudenystävänsä kanssa sekä on tiiviisti työskennellyt Tekashi 6ix9ine:n kanssa – molemmat ovat saaneet tuomiot muun muassa seksuaalirikoksista. Kuitenkin useimmiten Nicki Minajia koskevat otsikot, jotka eivät käsitä hänen suuria saavutuksiaan, kertovat rap-tähden jälleen ajautuneen riitaan toisen naisartistin kanssa. Naisella selvästikin riittää asennetta! Tosin sitä varmasti täytyykin olla pärjätäkseen tällä alalla.